Osteopatia

Què és la osteopatia

L’osteopatia és una teràpia que té per finalitat restablir la mobilitat perduda i recuperar l’equilibri corporal.

Quan parlem de mobilitat, ens referim al moviment estructural, al visceral i al crani-sacral (els tres pilars de la osteopatia). Quan parlem d’equilibri ens referim al perfecte funcionament de les funcions corporals.

Segons l’osteopatia, el nostre cos és una unitat que es pot veure alterada per diferents factors. És a dir, que una afectació digestiva ens pot donar problemes de postura, o un mal suport ens pot provocar dolors cervicals, etc.

La osteopatia requereix, per tant, de grans coneixements d’anatomia, fisiologia i biomecànica.

Qui realitza osteopatia

Els professionals que realitzen la osteopatia a la nostra clínica són fisioterapeutes amb un postgrau en osteopatia.

Entenem que els fisioterapeutes són els professionals millors preparats, tant formativa com legalment, per practicar la osteopatia, ja que tenen grans coneixements del cos humà i experiència en el tractament manual del pacient. A més dins de les seves competències es troba l’ús de la osteopatia com a teràpia per al tractament físic.

Com és una sessió d’osteopatia

En la sessió inicial comencem obrint la història clínica del pacient, recollint totes les dades rellevants per al seu tractament (dades personals, antecedents, activitats de la vida diària, diagnòstics mèdics i proves …).

A continuació fem una valoració exhaustiva del problema, fem un diagnòstic i definim els objectius del tractament. De forma totalment personalitzada, es prescriuen les tècniques més apropiades per a cada pacient i lesió.

Cal esmentar que totes les dades dels nostres pacients estan altament protegits, en compliment de la LOPD.

En les següents sessions es valoraran els avenços aconseguits i es realitza un nou estudi, per tornar a decidir les tècniques a emprar. Repetim la mateixa dinàmica fins a aconseguir els resultats desitjats.

La osteopatia es basa en la capacitat d’autoregulació del cos i és per això que les sessions són més separades en el temps que les de fisioteràpia. Les sessions solen realitzar inicialment cada 3 setmanes.

Necessito osteopatia?

És una pregunta que Moltes persones és fan Davant d’un problema. L’osteopatia l’ajudarà a su salut a els Següents casos:

  • Problemes de postura: Sento que no camí Bé, em noto tort. Sempre és em repeteixen els mateixox dolors enels mateixox llocs.
  • Problemes articulars: Noto que Després d’1 lesio no acabo d’tenyir la mateixa mobilitat.
  • Problemes digestius: Em sento inflat, tinc refluxos, digestions pesades … i el metge em DIU que no tinc cap lesio
  • Problemes de cap: tinc Vertígens, acúfens, migranyes …

I si no tinc res PERÒ crec que és important prevenir i tenir cura-me per en un futur no tenyir problemes. Aquesta és la Millor opció.

I si tot i AIXÍ te Dubtes, no dubti en consultar-nos. Estem per Ajudar-ho.

Què és millor, fisioteràpia o osteopatia?

Són dues disciplines molt semblants ja que busquen la recuperació mitjançant actes físics (les mans principalment) i al nostre país la majoria de persones que realitzen osteopatia són fisioterapeutes, pel que és molt habitual que utilitzin ambdues en el tractament d’un pacient.

Per exemple: si patim un esguinç de turmell i no hi ha bloqueig articular, realitzarem fisioteràpia per recuperar les estructures danyades (lligaments) i reforçar la musculatura. Si hagués bloqueig articular que no ens deixa moure bé el turmell, aplicaríem osteopatia per millorar-lo.

Un altre exemple. Si tenim dolors cervicals per que treballem sempre fent un moviment repetitiu, utilitzaríem fisioteràpia. Si el dolor vingués per una mala postura, llavors aplicaríem osteopatia.

Per a nosaltres el més important és la salut del pacient. És per això, que apliquem una o altra en funció de les necessitats específiques de cada cas.

Encara tens dubtes? No dubti en consultar-nos. Estem per ajudar-lo.

Demani cita ara

trucant al

934 083 487

o omplint aquest formulari

Demani cita ara

trucant al

934 083 487

o omplint aquest formulari