Osteopatia

Que és l’osteopatia

L’osteopatia és una teràpia té com a finalitat la de restablir la mobilitat perduda i recuperar l’equilibri del cos.

Quan parlem de mobilitat, ens referim tant al moviment estructural, com al visceral i al crani-sacral. Són els tres pilars de l’osteopatia. Quan parlem d’equilibri ens referim al perfecte funcionament de les seves funcions

Segons l’osteopatia, el nostre cos és una unitat que es pot veure alterat per diferents factors. Per la qual cosa, una afectació o problema a nivell digestiu, ens pot donar problemes de postura. Així com un mal suport ens pot provocar dolors cervicals.

Per això, és una teràpia que requereix de grans fonaments en anatomia, fisiologia i biomecànica.

Qui realitza osteopatia

Els professionals que realitzen l’osteopatia a la nostra clínica són fisioterapeutes, amb un postgrau en osteopatia.

Entenem que els fisioterapeutes són els millors preparats tant formativament com legalment, perquè ja tenen grans coneixements del cos humà i experiència en el tractament manual del pacient. A més dins de les seves competències es troba l’ús de l’osteopatia com a teràpia per al tractament físic. Sent els únics habilitats legalment per al seu ús.

Actualment al nostre país no hi ha un professional sanitari reconegut que es digui osteòpata.

Com és una sessió d’osteopatia

En una primera sessió vam obrir la història clínica del pacient i recollim totes les dades rellevants per al seu tractament (dades personals, antecedents, activitats de la vida diària, diagnòstics mèdics i proves …). A continuació vam iniciar una valoració exhaustiva i completa del problema, i marcar quins són els objectius del tractament. En cada cas i de forma personalitzada es decideixen quines són les tècniques més apropiades per a cada pacient i lesió. Totes les teves estan altament protegits, complint amb la Llei de protecció de dades, sent els sanitaris d’alt nivell.

En les següents sessions es valoraran els avenços aconseguits i es tornarà a realitzar un estudi, per tornar a decidir les tècniques a emprar. Tot això fins aconseguir els resultats esperats.

Les sessions solen realitzar inicialment cada 3 setmanes perquè el cos pugui absorbir el tractament i regular-se per si mateix. L’osteopatia es basa en la capacitat del cos d’autoregular i és per això, que les sessions són més separades en el temps.

Necessito osteopatia?

És una pregunta que moltes persones es fan davant d’un problema. L’osteopatia l’ajudarà en la seva salut en els següents casos:

  • Problemes de postura: Sento que no camí bé, em noto tort. Sempre es em repeteixen els mateixos dolors en els mateixos llocs.
  • Problemes articulars: Noto que després d’una lesió no acabo de tenir la mateixa mobilitat.
  • Problemes digestius: Em sento inflat, tinc refluxos, digestions pesades … i el metge em diu que no tinc cap lesió
  • Problemes de cap: tinc vertígens, acúfens, migranyes …

I si no tinc res però crec que és important prevenir i cuidar-me per en un futur no tenir problemes. Aquesta és la millor opció.

I si tot i així té dubtes, no dubti en consultar-nos. Estem per ajudar-lo.

I què és millor, fisioteràpia o osteopatia?

Aquesta pregunta és molt normal. Normalment desconeixem les coses, principalment perquè ningú ens les explica correctament.

Són dues disciplines molt semblants ja que busquen la recuperació mitjançant actes físics (les mans), i al nostre país la majoria de persones que realitzen osteopatia són fisioterapeutes, pel que és molt normal que utilitzin ambdues en el tractament d’un pacient.

Com a exemple, si patim un esquinç de turmell, i no hi ha bloqueig articular, realitzarem fisioteràpia per recuperar les estructures danyades (lligaments) i reforçar la musculatura. Si hagués bloqueig articular que no ens deixa moure bé el turmell, aplicaríem osteopatia per millorar-lo.

Un altre exemple. Si tenim dolors cervicals perquè treballem sempre fent un moviment repetitiu, utilitzaríem fisioteràpia. Si el dolor vingués per una mala postura, llavors aplicaríem osteopatia.

A la nostra clínica creiem que el principal és la salut del pacient. És per això, que apliquem una o altra segons ho necessiti el pacient.

I si tot i així té dubtes, no dubti en consultar-nos. Estem per ajudar-lo.

PREUS DE TRACTAMENT DE OSTEOPATIA

Primera sessióSessió de tractamentPack de 4 sessionsPack de 10 sessions
60€50€180€400€
Durada: 60 minuts.Durada: 40 minuts.
Preu per a qui prefereix pagar sessió a sessió.
Durada: 40 minuts.
Pagament per avançat de 4 sessions.
Estalvies 20 €.
Durada: 40 minuts.
Pagament per avançat de 10 sessions.
Estalvies 100 €.

Demani cita ara

trucant al

934 083 487

o omplint aquest formulari