Fisioteràpia

Què és la fisioteràpia

La fisioteràpia és una professió sanitària que té per objectiu la prevenció, el tractament i la recuperació de diverses lesions, malalties o patologies que patim. Per a això, com a teràpia natural que és, utilitza diferents elements físics com són la llum, la calor, l’electricitat, l’aigua o camps magnètics per aconseguir els seus objectius. Però sobretot, un fisioterapeuta utilitza les seves mans, que són la millor eina que pot tenir.

Qui és un fisioterapeuta

Un fisioterapeuta és un professional sanitari amb titulació universitària i col·legiat, capacitat tècnica i legalment per a realitzar els tractaments de fisioteràpia. Ningú que no compleixi aquests requisits està autoritzat a realitzar tractaments de fisioteràpia. La formació d’un fisioterapeuta abasta l’anatomia (coneixement del cos humà), la fisiologia (el seu funcionament), la biomecànica (la seva forma de moure) i les patologies (les diferents lesions que pot patir un pacient). I per suposat, tot el conjunt de tècniques terapèutiques i la seva aplicació: massatge, mobilitat, estiraments, electroteràpia, termoteràpia, etc.

Que función tiene la fisioterapia

Así como la medicina se encarga de la valoración diagnóstica del paciente y el control del tratamiento farmacológico, la podología del estudio del pie, la enfermería del control y curas, la psicología de la salud mental… La fisioterapia se encarga del tratamiento físico del paciente.

Es por ello que un fisioterapeuta trata problemas musculares, óseos, articulares, circulatorios, nerviosos, neurológicos, cardiovasculares, respiratorios, ginecológicos…

La fisioterapia inicia el tratamiento de cualquier patología que tenga necesidad de mejorar el cuerpo (lumbago, tortícolis, EPOC, hemiplejia…) y no finaliza hasta que el paciente recupera totalmente sus funciones.

Com és una sessió de fisioteràpia

A la nostra clínica, dividim les sessions en tres fases:

Sessió inicial:

En una primera sessió on vam obrir la història clínica del pacient i recollim totes les dades rellevants per al seu tractament (dades personals, antecedents, activitats de la vida diària, diagnòstics mèdics i proves, etc.).

A continuació vam iniciar una valoració exhaustiva i completa del problema, fonamental per crear un diagnòstic en fisioteràpia i marcar els objectius del tractament. En cada cas i de forma personalitzada, es decideixen quines són les tècniques més apropiades per a cada pacient i lesió.

Totes les teves del pacient estan altament protegits (en compliment de la LOPD), sent els sanitaris considerats d’alt nivell.

Sessions de seguiment:

En les següents sessions s’anirà realitzant el tractament plantejat i avaluarem els avenços al final de les mateixes.

Sessió final:

A l’arribar a l’objectiu, explicarem al pacient els exercicis i les activitats que ha de realitzar per prevenir possibles recaigudes, recomanant si fos el cas, un control preventiu.

Cada sessió és individual, dedicant-se el fisioterapeuta en exclusivitat al pacient. Es realitzen en cabines individuals, les quals estan dotades de la maquinària (lliteres elèctriques) i material necessari (cremes, aparells d’ultrasons, electroteràpia, infrarojos, magnetoteràpia, pressoteràpia, bandes elàstica, kinesiotape …).

No compartim la idea d’una fisioteràpia grupal (4 o més pacients per fisioterapeuta simultàniament). En aquestes condicions és impossible aplicar el protocol correcte, i el tractament es veu afectat.

Necessito fisioteràpia?

La fisioteràpia l’ajudarà en la seva salut en els següents casos:

Tinc dolor a l’esquena, ja sigui cervical, dorsal o lumbar. Contractures, tensions, entumiment, es em dormen els braços o cames. Em fa mal el cap …

  • Realitzo esport: em sento carregat, cansat, amb dolor. He tingut una lesió. M’estic preparant per a una prova (mitja marató, marató, proves de bombers, cossos de seguretat …).
  • He tingut un accident: he tingut un accident de trànsit, m’he caigut, m’han atropellat …
  • Tinc un treball sedentari i / o estressant: em fa mal tot a moure, em mareig, tinc sensació d’ansietat, nivell alt d’estrès …
  • M’han operat: m’han posat una pròtesi, m’han intervingut de lligaments, meniscos, m’han arreglat una fractura …
  • He tingut problemes de cor: he patit un infart, m’han posat un Sten, tinc arítmies … He tingut problemes neurològics o vasculars: he patit una hemiplegia, un ictus, tinc problemes circulatoris …
  • He tingut problemes respiratoris: tinc MPOC, fibrosi, bronquitis …

I si no tinc res però crec que és important prevenir i cuidar-me per en un futur no tenir problemes. La fisioteràpia és la millor opció.

Si encara tens dubtes, no dubteu a en consultar-nos. Estem per ajudar-te.

I què és millor, fisioteràpia o osteopatia?

Aquesta pregunta és molt normal. Normalment desconeixem les coses, principalment perquè ningú ens les explica correctament.

Són dues disciplines molt semblants ja que busquen la recuperació mitjançant actes físics (les mans), i al nostre país la majoria de persones que realitzen osteopatia són fisioterapeutes, pel que és molt normal que utilitzin ambdues en el tractament d’un pacient.

Com a exemple, si patim un esquinç de turmell, i no hi ha bloqueig articular, realitzarem fisioteràpia per recuperar les estructures danyades (lligaments) i reforçar la musculatura. Si hagués bloqueig articular que no ens deixa moure bé el turmell, aplicaríem osteopatia per millorar-lo.

Un altre exemple. Si tenim dolors cervicals perquè treballem sempre fent un moviment repetitiu, utilitzaríem fisioteràpia. Si el dolor vingués per una mala postura, llavors aplicaríem osteopatia.

A la nostra clínica creiem que el principal és la salut del pacient. És per això, que apliquem una o altra segons ho necessiti el pacient.

I si tot i així té dubtes, no dubti en consultar-nos. Estem per ajudar-lo.

PREUS DE TRACTAMENT DE FISIOTERÀPIA

Primera sessióSessió de tractamentPack de 4 sessionsPack de 10 sessions
60€50€180€400€
Durada: 60 minuts.Durada: 40 minuts.
Preu per a qui prefereix pagar sessió a sessió.
Durada: 40 minuts.
Pagament per avançat de 4 sessions.
Estalvies 20 €.
Durada: 40 minuts.
Pagament per avançat de 10 sessions.
Estalvies 100 €.

Demani cita ara

trucant al

934 083 487

o omplint aquest formulari